Hout voor tuin en terras

Home\Hout voor\Hout voor tuin en terras
Hout voor tuin en terras 2017-09-26T15:29:21+00:00

Wij leveren verschillende soorten hardhout voor gebruik buiten.

Niet elke hardhout soort is geschikt voor gebruik in de tuin. Buiten wordt het hout blootgesteld aan invloeden van het weer zoals temperatuurschommelingen, UV-licht, regen en vocht. Daarnaast kunnen schimmels en insecten het hout aantasten. Tuinhout kan onbehandeld worden gebruikt of worden behandeld met olie/beits. Alle houtsoorten die wij aanbevelen zijn geschikt om onbehandeld buiten te gebruiken.Deze houtsoorten worden na een tijd te zijn blootgesteld aan de weersomstandigheden grijzig van kleur. Deze grijze laag is alleen aan de oppervlakte en na opschuren komt de oude kleur weer terug.

Schuttingdelen

Wij maken schuttingdelen op maat. Geschikte houtsoorten hiervoor zijn bijvoorbeeld Massaranduba en Bilinga.

Tuinmeubelen.

Luxe tuinmeubelen worden vaak van Teak of Padoek gemaakt maar ook soorten als Groenhart, Goncalo Alves, Bankirai, Iroko, Bilinga en Massaranduba zijn prima geschikt voor toepassingen in tuinmeubelen.

Banklatten met ronde kant maken wij in deze houtsoorten op elke gewenste maat.

Vloeren en vlonders.

Een tuin kunt u snel een fraai uiterlijk geven door een houten vlonder te plaatsen. Hiervoor worden meestal planken met ribbels, de zogenaamde ‘antislip planken’, gebruikt. Deze kunnen wij in de standaard maat leveren (dikte 28 mm en breedte 145 mm). Hiernaast kunnen wij eventueel ook planken zonder ribbels leveren (ook in andere maten). Oorspronkelijk werd voor vloeren en vlonders veel Bankirai toegepast. Tegenwoordig worden ook andere soorten als Bilinga, Massaranduba, Garrapa en Cumaru gebruikt. Deze soorten zijn soms met het FSC keurmerk leverbaar.

Palen.

Voor palen worden vaak goedkopere soorten hout gebruikt. De meest geschikte zijn Azobe, Bankirai en Bilinga.

 

Tuindeco

De Amsterdamsche Fijnhouthandel is ook wederverkoper van alle producten voor tuin en terras van leverancier Tuindeco. Kijk hiervoor op www.tuindeco.nl