Bouw & Renovatie

Home\Hout voor\Bouw & Renovatie
Bouw & Renovatie 2017-06-20T08:32:38+00:00

Bouw & Renovatie

De Amsterdamsche Fijnhouthandel heeft veel klanten in de bouw en renovatiebranche. Wij hebben vele soorten hout in voorraad die in de bouw gebruikt worden. Geen Vuren maar wel Meranti, Merbau of Mahonie in diverse maten. Wij proberen van de meer standaard houtsoorten als meranti de wat bijzonderder maten als bijvoorbeeld 46×310 in voorraad te hebben.

Regelmatig leveren we ook luxere houtsoorten voor het afwerken van bijzondere bouwprojecten. Bijvoorbeeld Afzelia voor kozijnen, deur of betimmering, Teak, Wenge, Esdoorn, en Kwartiers Eiken voor diverse toepassingen.

Restauratie gebouwen en woningen

Veel oudere panden zijn gebouwd met Grenen delen. Omdat het bij renovatie en restauratie vaak verplicht is het originele houtsoort te gebruiken, wordt tegenwoordig Amerikaans Grenen ingezet. Deze houtsoort heeft namelijk dezelfde kwaliteiten als de originele Grenen delen. Fijnhout heeft een grote hoeveelheid Amerikaans Grenen op voorraad. Yellow Pine en Oregon Pine.

Oregon Pine is er bijvoorbeeld in: 5×150 mm rift, 52×205 mm rift, 21 mm vallend, 65×150, 65x155mm, 80×130 rift, 80 mm vallende breedtes, 105×130, 105×155, 105×205, 105 mm vallend, 130mm dik vallend. Ook Kwartiers Eiken en vele andere houtsoorten die zeer geschikt zijn voor restauratie.

Gevelbekleding

Een veel gebruikte houtsoort voor gevelbekleding is Western Red Ceder. Deze houtsoort is hiervoor zeer geschikt door zijn duurzaamheid en lichte gewicht. Wij kunnen Red Cedar leveren in elke gewenste maat en afwerking, als recht plank of in een rabbat profiel. Voor het aanhelen van bestaand werk kunnen wij een profiel in elke houtsoort op maat maken in onze eigen zagerij. Dit gebeurt vaak in grenen wat dan weer geschilderd wordt.

Andere geschikte houtsoorten voor het bekleden van een gevel zijn bijvoorbeeld padoek of afzelia. Wij leveren hierin regelmatig latten met bijvoorbeeld een afschuining of door de klant en architect bepaalde sponning. Alles in eigen huis vervaardigd zodat u verzekerd bent van het gewenste resultaat.

Kozijnen

Wij leveren meranti 80x130mm voor het maken van kozijnen, wij maken deze niet. Aangezien kozijnprofielen bij veel verschillende bedrijven te verkrijgen zijn is dit niet echt iets voor ons. Wat wij wel doen is hout leveren voor luxere kozijnen van bijvoorbeeld Teak, Afzelia, Eiken of Jatoba.

Verschillende toepassingen voor hout in de bouw:

Wij leveren hout voor vele toepassing in de bouw. Ons hout kunt u vinden in bijvoorbeeld Deuren, Panelen, Vensterbanken, Lambriseringen, Trappen, Vloeren, Balken. Zie hiervoor ook onze pagina: huis interieur en inrichting.