Beeldhouwwerk, houten beelden & sokkels. Houtdraaien

Home\Hout voor\Beeldhouwwerk, houten beelden & sokkels. Houtdraaien
Beeldhouwwerk, houten beelden & sokkels. Houtdraaien 2016-02-22T14:57:57+00:00

Hout voor beeldhouwwerk, draaiwerk en houten beelden hebben we in alle formaten en soorten. Kom naar onze vestiging in Amsterdam, en bekijk onze grote collectie onbewerkt hout. Hout leent zich uitstekend voor het maken van beeldhouwwerken, houten beelden en snijwerken. Grote kunstenaars, maar ook startende beeldhouwers maken prachtige objecten en voorwerpen uit verschillende soorten hout. Het maken van een beeldhouwwerk van  hout gaat verder dan gewoon beitelen, het ontwerp en nadenken over welke vormen uit het hout gehaald kunnen worden is net zo belangrijk. Bent u een beginnende houtbewerker? Kies dan voor een houtsoort met een korte nerf.

Monumenten

Monumenten, of herdenkingstekens, kunnen worden opgebouwd uit steen of marmer, maar duurzaam hardhout wordt ook steeds vaker gebruikt. Dankzij de warme uitstraling en doordat het relatief makkelijk te bewerken is, wordt hout vaak toegepast bij het maken van prachtige en persoonlijke monumenten.

Sokkels

Een mooi beeldhouwwerk of houten beeld verdient een solide basis. Fijnhout heeft houten sokkels op voorraad, maar kan in vele houtsoorten en volgens uw ontwerp een sokkel op maat maken. Geschikte houtsoorten zijn: Ebben, Noten, Eiken, Iroko balken (25/25 cm), Teak, Wenge.

Beeldhouw en draai werk: hout voor starters

Amerikaans Linde
Tulpenboom
Kersen
Noten
Peren
Abachi
Balsa
Esdoorn
Olijf

Beeldhouw en draai werk: hout voor gevorderden (grove nerf)

Iroko
Teak
Padoek
Palissander
Ebbenhout

beeldhouwwerk-merian-van-rooijen-shout

Kunstenares Merian Van Rooyen maakte in 2012 (met Zebrano hout van Fijnhout) het kunstwerk: Shout it out!